Tarinamme

Elämä palaa Vihannonkulmaan.

Hotelli Vihannonkulma on ainutlaatuinen kokemus eläväisenä pikkukaupunkina tunnetulla Loimaalla, Varsinais-Suomessa. Kaupunkimme keskustassa lähes 20 vuotta tyhjillään uinunut, liikemies Olli Vihannon yksityiskotina ja Vihanto Oy autoliikkeenä aiemmin toiminut kaunis rakennus, on nyt herännyt henkiin.

Rakennuksesta on kuoriutunut persoonallinen boutique-huoneistohotelli, joka kunnioittaa kodin alkuperäisiä piirteitä kauniisti. Luonnollisten materiaalien ja sävyjen ympäröimänä on mukava levähtää hetkeksi. Huoneemme kutsuvat rentouttavaan joutenoloon ja rauhallisiin uniin.

Vihannonkulman uusi tarina sai alkunsa, kun omistajamme Markku Mäkitalo kiinnitti huomionsa keskustassa tyhjillään olevaan kauniiseen Vihannonkulmaan, rakennuttaessaan viereiselle tontille Loimaan Kirjakulmaa.

Rakennus oli tuttu, sillä olihan Markku käynyt usein pikkupoikana ihastelemassa Vihannon autoliikkeen uutuuksia. Vihannonkulman ovet olivat kuitenkin sulkeutuneet Vihantojen poismenon jälkeen ja rakennus oli seisonut tyhjillään Loimaan keskustassa lähes 20 vuotta.

Koska vanhat korjauskelpoiset rakennukset vetävät Markkua puoleensa, hän ei malttanut olla miettimättä miltäköhän seinien sisäpuolella nykyään näyttää. Aikansa tyhjiä ikkunoita katseltuaan, Markku otti yhteyttä perheen perikuntaan ja neuvotteli kiinteistön itselleen. Ilokseen ja kauhukseen Markku sai todeta, että kiinteistö oli säilynyt koskemattomana. Aika oli kuin pysähtynyt.

Tästä alkoi laajamittainen saaneraus, tavoitteena avata ovet uudelleen ja antaa Vihannonkulmalle uusi alku.

Mestariksi kutsuttiin arkkitehti Hannu Vaisto, joka sai tehtäväkseen muokata kahden huoneiston kiinteistöstä yhdeksän huonetta käsittävän hotellin. Myöhemmin projektiin astui mukaan kokenut sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas. Hänen tehtävänsä oli herättää Vihannonkulma unestaan, ja tuoda talo tähän päivään kunnioittaen talon alkuperäistä henkeä. Yhteisenä toimeksiantona annettiin kuitenkin yksi ehto – yläkerran takkahuoneeseen, saunaosastoon tai keskikerroksen alkuperäiseen kylpyhuoneeseen ei saa kajota.

Suuren muodonmuutoksen jälkeen Vihannonkulmasta on nyt puhjennut kaunis talon perimää kunnioittava yhdeksän huoneen boutique -huoneistohotelli, joka toimii itsepalveluperiaatteella. Huoneet henkivät kolmea teemaa: Nordic, Classic ja Retro.

Tervetuloa vieraaksemme!

“Meille on ollut suuri kunnia ottaa vastaan Vihannonkulman jättämä perintö. Olemme halunneet säilyttää ja kunnioittaa mahdollisimman paljon kiinteistön alkuperäistä tunnelmaa. Laajan remontin jälkeen, viimeistellyt tilamme tarjoavat runsaasti herkullista silmänruokaa nostalgisesta sisustustyylistä innostuneille.” kertoo Markku

Classic

Lempeän kauniit Classic -huoneemme kutsuvat rentouttavaan joutenoloon ja rauhallisiin uniin. Classic -huoneet on sisustettu alkuperäisillä 50-luvun kalusteilla sekä ajattoman kauniilla kotimaisella designilla.

Nordic

Nordic -huoneissamme on tilaa hengähtää. Huoneet on sisustettu nimensä mukaisesti pohjoismaiseen tyyliin pehmeästi ja raikkaasti, ripauksella Vihannonkulman 50-luvun henkeä. Luonnollisten materiaalien ja sävyjen ympäröimänä on mukava levähtää hetkeksi.

Retro

Kodikkaan tunnelmallisissa Retro -huoneissamme saat nauttia Vihannonkulman alkuperäisistä piirteistä kauniilla nykyaikaisilla viimeistelyillä. Retro -huoneet pursuavat toinen toistaan persoonallisempia yksityiskohtia, sillä huoneet on kalustettu pääsääntöisesti rakennuksen mukana perimillämme vintage-aarteilla.

Yksityis-
tilaisuudet

Tuo yhteen perheesi, ystäväsi, asiakkaasi tai henkilökuntasi. 

Retro -huoneet pursuavat toinen toistaan persoonallisempia yksityiskohtia, sillä huoneet on kalustettu pääsääntöisesti upeilla vintage-aarteilla.