Tutustu kaupunkiimme

Pieneksi maalaiskaupungiksi Loimaa ja sen lähiympäristö tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa matkailijalle. Olemme listanneet muutamia mielestämme mielenkiintoisia kohteita eri osa-alueittain.

Yleinen tunnelma Loimaalla on rauhallinen. Täällä saat nauttia ajasta ilman liikenneruuhkia (jos traktorin perässä ajavaa jonoa ei lasketa) ja melua, puhtaasta ilmasta ilman saasteita, ja pellot sekä metsät löydät kävelymatkan päästä. Loimaalla on myös hyviä mahdollisuuksia ulkoilla lemmikkien kanssa, sillä jo kivenheiton päässä hotellilta löydät luontoa ja lenkkipolkuja.

Loimaan keskustasta löydät vielä useamman aidosti palvelevan kivijalkaliikeen, jonka valikoima yllättää niin paikalliset kuin muualta tulleetkin. Suosittelemme tutustumaan seuraaviin liikkeisiin:

Sisustustalo Ribbon
Turuntie 2, 32200 Loimaa
Iso sisustuksen, lifestylen ja muodin kivijalkakauppa aivan hotellimme vieressä Martankulmassa. Paljon kaikkea ihanaa, kannattaa käydä katsomassa!
www.sisustustaloribbon.fi

Bello Mondo
Vesikoskenkatu 7, 32200 Loimaa
Upea muotiliike, josta löydät kaikkea sekä naisille, että miehille vain korttelin päässä hotelliltamme! Tämä liike tunnetaan erinomaisesta palvelusta, ja vaatteiden lisäksi samassa tilassa nähtävissä myös Porin Villa ja Peite tuotteita.
www.bellomondo.fi

Vanha Vesikosken koulu
Ahjonkatu 3, 32200 Loimaa
Sisusta ja muotia. Vanha Vesikosken koulu on idyllinen ostospaikka kauniissa miljöössä. Koululta löytyy AnneMari’s sisustuskauppa sekä suklaakahvila, ja lastenliike Aliica kids. Palvelemme ryhmiä myös aukiolojen ulkopuolella.
www.vanhavesikoskenkoulu.fi

Kenkä- ja Muotiliike Today & Miesten vaateliike M. Koskinen
Turuntie 10, 32200 Loimaa
Kenkiä, muotia ja suutarinpalveluita. Kenkä- ja Muotiliike Today on pukeutumisen tavaratalo Loimaan sydämessä. Tarjoamme nuorekasta, tyylikästä pukeutumista aikuisille. Lisäksi samoista tiloista löytyy Miesten vaateliike M. Koskinen sekä suutarinpalvelu.
www.muotiliike.fi

Loimaan Kenkä
Volttikatu 1, 32200 Loimaa
Kenkien varastomyynti. Iso varasto täynnä kaikenlaisia kenkiä, työkengistä korkokenkiin. Avoinna To – La. Joko reippailen n. 15 min päässä hotellilta, tai autolla vain 2 min.
Loimaan Kenkä Oy

Tiinan Kukka
Vesikoskenkatu 11, Loimaa
Meiltä löydät laajan valikoiman sesonginmukaisia leikko- ja ruukkukukkia, viherkasveja sekä piensisustustavaraa. Tiinan kukka loihtii tilaisuuksiin sopivat yksilölliset kukkasidontatyöt ja toimittaa halutessa tilauksen kotiovellesi. Hotelli Vihannonkulman, Timberwisen ja Loimirannan tilaisuuksien luottofloristi!
www.tiinankukka.fi

Järvisen Kauppapuutarha
Puutarhurinkatu 1-3, Loimaa, Puh. 02 7622528
Joen toisella puolella, lähes vastapäätä hotelliamme on Järvisen kauppapuutarha, mistä löydät mitä vain vihersisustukseen! Palveleva ja aito puutarha.

Martin Tarha
Loimaantie 148, Oripää
Martin Tarhalla vihertää ympäri vuoden. Puutarha ja kukkakauppa Oripäässä, ja vain kivenheiton päässä Loimaalta, oman tuotannon väriloisto kukkii sadoissa eri lajikkeissa. Myymälästämme löydät leikot, kukkivat ja viherkasvit, sekä kimput ja sidonnan. Ja tietysti ihastuttavat lahjatavarat.
www.martintarha.fi

Alpo Jaakola Patsaspuisto
Aura Pirkkatie 84, Loimaa
Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin. Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina.
Alpo Jaakolan Patsaspuisto

Alpo Jaakolan Taidegalleria
Turuntie 4, Loimaa (Hotellin viereinen liiketila) 1.7.2022 alkaen.
Professori Alpo Jaakola (1929 – 1997) oli Loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina.

Alpo Jaakolan Taidekoti
Niinijoentie 750, 32410 Niinijoki
Keskellä peltomaisemaa Loimaan Torkkalan kylässä sijaitsee Alpo Jaakolan ateljeekoti Torkville. Ateljeekodissa on alun perin toiminut kansakoulu, kunnes Jaakola muutti sinne vuonna 1979. Rakennuksen ympärillä on nähtävillä useita taiteilijan töitä, muun muassa veistoksia, maalauksia ja arkkitehtuuria.
www.jaakolantaide.fi/alpo-jaakolan-ateljeekoti/

Ateljee Hulmi
Hulmintie, Loimaa. Koruateljee ja taidelainaamo.
Vuonna 1888 rakennettu tiilirakennus on toiminut Hulmin tilan navettana vuoteen 1963 ja sen jälkeen viljavarastona. Vuonna 1987 rakennus koki uudistuksen, jossa sisätilat muutettiin ateljeetiloiksi. Muutostyöt suunnitteli arkkitehti SAFA Antti Pirhonen. Alakerrassa on Elina Haukan (ent. Kinnunen) jalometalli- ja kiviverstas sekä myymälätilat, jossa on esillä suomalaisesta kivestä, hopeasta ja pronssista valmistettuja koruja ja pienoisveistoksia. Suunnittelemme ja valmistamme koruja, teemme tilaustöitä, hiomme kiviä myös asiakkaan omista kivistä, kivenhiontaa kultasepille, liikelahjoja, merkkejä yhdistyksille ym. Erikoisuutenamme on suomalaiset kivet.
www.ateljeehulmi.fi/

Taidetalo
Rantatie 2, 32200 Loimaa
Loimaan Taidetalo sijaitsee Loimijoen varrella aivan keskustan tuntumassa. Taidetalo on saanut alkunsa Eino (1924-2010) ja Meeri Haapasen (1921-1996) tekemän testamenttilahjoituksen pohjalta. Eino Haapanen oli metsämaalaissyntyinen taiteenkerääjä, joka teki elämäntyönsä pääkaupunkiseudulla. Haapasten lahjoittamaan taidekokoelmaan kuuluu 150 maalausta, pääpainona suomalainen kulta-ajan maisemamaalaus 1800-luvun loppuvuosikymmeniltä 1900-luvun alkuun. Kokoelman pohjalta kootaan vuosittain vaihtuva perusnäyttely.
www.loimaa.fi/vapaa-aika/kulttuuri/taidetalo/

Sarka museo
Vanhankirkontie 383, 32200 LOIMAA
Suomen maatalousmuseo Sarka on maatalouden valtakunnallinen vastuumuseo, joka avattiin kesällä 2005. Toukokuussa 2021 Sarka valittiin vuoden museoksi. Sarka välittää perinnettä ja tietoa, antaa elämyksiä ja avaa näköaloja tulevaisuuteen. Museossa on kolme pysyvää näyttelyä, vaihtuvia näyttelyitä, ulkoalue, lounasravintola ja kahvila sekä museomyymälä.
www.sarka.fi

Kanta-Loimaan Kirkko
Kanta- Loimaantie 13, 32210 Loimaa
Arkkitehti Carlo Bassin suunnittelema 1837 valmistunut uusklassistinen kivipyhäkkö tuhoutui tulipalossa 1888. Muuriraunioille rakennettiin arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema kertaustyylinen uusi kirkko 1892. Monien 1900-luvun korjausvaiheiden jälkeen vuonna 2007 valmistuneessa korjaustyössä monumentaalisen kirkon pintarakenteet ja värit palautettiin alkuperäiseen 1890-luvun asuun.
www.loimaanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/kanta-loimaan-kirkko

Alastaron Kirkko
Papintie 1, 32440 Loimaa
Nykyinen Alastaron kirkko toimi 1800-luvun alkupuolelle saakka Suur-Loimaan seurakunnan pääkirkkona. Kun Loimaalle rakennettiin uusi kirkko, Alastaron silloinen kappeliseurakunta osti sen vuonna 1837. Kirkko pystytettiin uudelleen vuosina 1840-41 nykyiselle paikalleen. Kerrotaan, että kirkon seinähirret uitettiin Loimijokea pitkin Alastarolle, mistä johtuu perimätiedossa kulkeva nimitys ” uitettu kirkko”.
www.loimaanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/alastaron-kirkko

Mellilän kirkko
Kirkkotie 90, 32300 Mellilä
Mellilän puukirkon yleisilme poikkeaa kirkkojen perinteisestä mahtipontisesta tyylistä. Kirkko on torppari Saarikon vuosina 1824-25 rakennuttama, ja kirkkoon suunniteltiin rakennettavaksi peräti kolme tornia. Nykyinen ulkoasu on vuosilta 1907-1910. Mellilän kirkon alttaritaulun on maalannut Edvin Lyden.

Kaupunginkirkko
Turuntie 32 , 32200 Loimaa
Loimaan Kaupunginkirkko ja seurakuntakeskus edustaa modernimpaa kirkkoarkkitehtuuria, ja on valmistunut syksyllä 1973 nyttemmin puretun, torin laidassa sijainneen entisen kirkon tilalle. Kaupunginkirkon suunnittelija on arkkitehti Reino Lukander.
www.loimaanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/kaupunginkirkko

Kaikki Loimaan alueen kirkot löydät täältä.

Padel halli
Kaunismäentie 15, Loimaa
Aivan uusi hieno Padel halli, josta löytyy 4 kenttää, ja jossa voit pelata oman aikataulusi mukaisesti, mikäli vain kenttiä on vapaana.
www.padelclub.fi/loimaa

Kuntosalit
Kuntokulma Loimaan keskustassa, Koulukuja 10, 32200 Loimaa, www.liikuntakeskuskuntokulma.fi
Lady Line naisten kuntosali, Hossinkatu 1-3, 32200 Loimaa, www.ladyline.fi/fi/toimipisteet/loimaa/

Kuntoportaat
Vesitorninkuja 11, 32200 Loimaa
kävellen 15 min ja autolla 3 min hotellilta

Pururadat/kuntoradat
Loimaalta löytyy useampi hyvä pururata, jossa pääset nauttimaan luonnosta kuntoillessasi. Alla lähimpien osoitteet:

Eteläinen kuntorata, Kuusikatu 2 tai Lamminkatu 30, 32200 Loimaa
Valaistu, helppo 2,3 km (talvisin ladut perinteinen ja vapaa)
Laavu pururadan varrella.

Urheilukeskuksen kuntorata, Sammonkatu, 32200 Loimaa
Valaistu, helppo 1,4 km pitkä urheilukeskuksen alueen kiertävä (talvisin ladut perinteinen ja vapaa), josta 0,8 km yhdystie/latu Eteläisellä kuntoradalle.
Kuntoradan varrella laavu, kuntoportaiden vieressä.

Juvan kuntorata, Lähteenmäentie 26, 32200 Loimaa
Valaistu, jossa lenkit: 2 km, 3 km ja 5 km vaativa (talvisin ladut perinteinen ja vapaa)
Grillikatos kuntoradan lähtöpaikan läheisyydessä.

Vesihovi uimahalli
Kuusitie 1, 32210 Loimaa
Hirvikoskelta, Loimaan kunnasta löydät hyvän uimahallin niin lapsien kanssa uimiseen kuin kuntouimareillekin. Vesihovista löydät myös ison ulkoaltaan.
www.vesihovi.fi

Alastaro golf
Golfkentäntie 195, 32560 Virttaa
Virttaalla n. 32 km päässä Loimaalta sijaitsee Alastaro Golf, josta löydät Suomen pisimmät Links väylät
Alastaron Virttaankankaalla pelataan aitoa golfia hiekkapohjaisella nurmella. Hiekkapohjaisia kenttiä arvostetaan peliominaisuuksien takia, sillä hiekalla olevan kentän päällä pallo pomppii ja rullaa kuten sen kuuluukin, on sitten hyvä tai huono sää. Kentän on suunnitellut arvostettu arkkitehti (DA SAFA) Kosti Kuronen, ja kentän suunnittelussa on panostettu laatuun ja monipuolisuuteen. Kenttä sopii yhtä hyvin sunnuntaipelaajalle ja ammattilaiselle.
Navigaattori ei välttämättä tunnista Golfkentäntietä, joten syötä silloin osoitteeksi Jarno Saarisen tie. Tämä tulee suoraan moottoriradalle, josta löydät jo opasteet Golfkentälle.
www.alastarogolf.fi

Alastaron moottorirata
Jarno Saarisen tie, 32560 Virttaa
Alastaron moottorirata on monipuolinen moottoriurheilukeskus Etelä-Suomessa. Keskeisen sijaintinsa ansiosta meistä on kehittynyt suosittu testi- ja kilparata monenlaiselle moottoriurheilutoiminnalle. Alastaron moottorirata tarjoaa ihanteelliset olosuhteet usealle eri lajille. Ratamme tarjoaa mahdollisuudet vaaratilanteiden ennaltaehkäisevään harjoitteluun. Moottorirata-alueen vieressä on harjualueen hiihto- ja retkeilyreitistö, joka on käytössä niin talvella kuin kesälläkin.
www.alastarocircuit.fi

Harjureitti
Virttaalta löytyvät myös alueen upeimmat luonnossa liikkumismahdollisuudet. Harjureitti on vuonna 1998 perustettu n. 28 km pitkä ulkoilureitti, joka sai vuonna 2016 virallisen ulkoreittistatuksen. ”Pikkulappina” tunnettu reitistö sijaitsee Varsinais-Suomen ja Satakunnan raja-alueella keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Alueella voi kävellä, juosta tai pyöräillä, tai nauttia suomaisesta pitkospuilla kulkien. Alueella myös useampi nuotiopaikka, jossa voit nauttia omista eväistä luonnon helmassa.
www.harjureitti.fi

Frisbeegolf
Ratoja löytyy useita erilaisia Loimaalta ja Loimaan ympäristöstä. Alla listattuna lähimmät frisbeegolfradat:
Frisbeegolf Mellilänjärvi, Piimätie 321, Mellilä
Metsämaa DiscGolfPark, Kotirinteentie 26, Loimaa
Keskuskoulun Frisbeegolfrata, Kalevalankatu 12, Loimaa (keskusta-alueella)

Loimaan keilahalli
Kartanomäenkatu 2, 32200 Loimaa
Loimaan keilahallista löydät 8 rataa, biljardia, kahvilan, baarin, saunan sekä, kokoustilat.
www.loimaankeilahalli.fi

Minigolf Täsmäputti
Kartanomäenkatu 2 B, 32200 Loimaa
Loimaan Keilahallin vierestä löydät myös Täsmäputin minigolf radan, jossa pääset mittelöimään perheesi tai ystäviesi kanssa minigolfin voittajan tittelistä.
www.tasmaputti.fi

Loimaan keskusta-alueen ravintolat, kahvilat ja baarit

Grill & Bar Lanko
Vesikoskenkatu 13, Loimaa, www.lanko.fi

Ravintola Pihvilinna
Yökerho Loimaan Seurahuone, Satakunnantie 26, Loimaa, www.loimaanseurahuone.fi

Yi Sushi
Heimolinnankatu 6, Loimaa, www.yi-sushi-kiinalainen-ravintola.business.site/

Munkkis
Pekankuja 10, Loimaa, www.munkkis.fi

Rico Deli
Loimaan Prisman tiloissa, Aleksis Kiven Katu 5, Loimaa, www.raflaamo.fi/fi/ravintola/loimaa/rico-deli-loimaa

Sports Bar & Live Club
Kauppalankatu 5-7, Loimaa, www.sportbarloimaa.fi

Kebab pizzeriat
Ata Kebab, Kauppalankatu 5 -7, Loimaa, www.ravintolaata.fi
FC Tori, Heimolinnankatu 5, Loimaa, www.fctori.fi
Loimaan Kebab pizzeria, Turuntie 15, Loimaa, www.loimaanpizzeria.com

Grilli ja lounasravintola Nime
Seppälänkatu 5, Loimaa

Cafe Hannana, Kauppalankatu 2, Loimaa

Konditoria-Kahvila Natali, Kauppalankatu 13, Loimaa

Hesburger
Keskusta, Opinkuja 18, Loimaa
Prisma, Aleksis Kiven katu 5, Loimaa

Bar Tornikahvila
Satakunnantie 14, Loimaa, www.tornikahvila.fi

Bar Edgar
Heimolinnankatu 2, Loimaa

Lapsiperheille voimme suositella seuraavia leikkipuistoja:

  • MLL:n leikkipuisto, Kauppalankatu 17, Loimaa (kirjaston vieressä, hotellia lähimpänä)
  • Aittakujan leikkipuisto, Aittakuja, Loimaa
  • Mäenpään leikkikenttä, Sieppalankatu, Loimaa
  • Lamminpuiston leikkikenttä, Ravikuja 6, Loimaa
  • Loimaan Keskuskoulu, leikki- ja liikunta-alue, Kalevalankatu 12, Loimaa

 

Minigolf Loimaa, Kartanomäenkatu 2B, Loimaa 

Mellilänjärvi, myös kahluuallas pienille uimareille, Huovintie 1, Loimaa

Pappistenjärven uimapaikka, Pappistenjärventie 42, Loimaa

Kanniston Kotieläintila, Kannistontie 172, 32440 Alastaro

Lisäksi Loimaan keskustasta torilta löytyy jäätelökioski ja viereisestä Loimaan keskuspuistosta LeikkiSet Oy:n liikuntavälineet.